fredag 4 november 2011
Snubblade på en skylt
VADDÅ RENPRESSAD?
Googlade och hittade denna film:
och lite fakta från www.spisa nu:
Apelsinjuice är pressad apelsinsaft utan tillsatser. Färskpressad apelsinjuice som säljs i handeln har i allmänhet värmts upp till 50 °C ("lättpastöriserats"), vilket fördubblar hållbarheten. Apelsinjuice innehåller naturliga fruktsockerarter och är rikt på C-vitamin.
Olika juicetyper i handeln:
Ren pressad juice = pressad juice utan tillsatser.
Juice från koncentrat = apelsinsaften har först koncentrerats (vanligvis också frysts) och sedan spätts ut med vatten. Detta av transportekonomiska skäl och är den vanligaste formen av juice i handeln. Benämns ofta "färskpressad" vilket är vilseledande.
Koncentrerad juice = koncentrat (vanligen fryst), som man själv späder ut med vatten.
Juice med fruktkött = fruktköttsbitar har inte silats bort. Kan vara renpressad eller från koncentrat.
Juice med tillsatser = vanligtvis med extra sötningsmedel tillsatt. Sockrad juice bör snarare benämnas saft.
Juice: En apelsin ger 0,7-1 dl juice.
Har alla förstått?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar