söndag 29 januari 2012

Fin i snöKonstnär: Okänd.
Storlek: ca 12 cm hög.

På yoghurten idag
1 dl Godmorgon Extra Fine nypressad apelsinjuice?

Har Arla gjort en ny variant av sin apelsinjuice? Vad säjer då det om den gamla? Och Extra Fine, med e på slutet, dessutom satt med versaler? Blir det extra fint?

Och då har jag inte kommenterat hur krystat jag tycker det är med namnet Yoggi Madagaskar eller att man har slutat röra ihop saker och bara mixar ingredienser numera!

lördag 28 januari 2012

onsdag 25 januari 2012

Cupcakes ready!Huvaligen! Det här var inte lite ruskigt! Cupcakes ready!
Snygga, rika och lyckliga! Får man väl anta. Det blir så tråkigt, allt är klart, allt är fint. Vad ska jag göra med leksaken då?
Om nu Lego har gjort Lego and Friends för tjejer som gillar rosa och vill möblera och dekorera, varför inte ge dom en drös olika rosa legobitar då? Så att dom själva kan bygga sitt rosa slott eller rosa stall? Bygga grunkor med legobitar, liksom? Bara inte färdiga skönhetssalonger och färdiga kafeer att sitta och dricka latte på!!

Jag har inget emot rosa och att flickor gillar flickiga saker, men kan dom inte få skapa det själva?

lördag 21 januari 2012

ibland funderar jag över sånt här …På ICA finns dessa bruna påsar att plocka svamp - frukt - grönt i. Producerade av Rimpac. Men vem har designat dom? Om det är ICA, varför ser dom då ut som dom gör? Varför ett sånt totalt intetsägande, icke-ICA typsnitt? Varför följde man inte sitt designkoncept ända ned till denna lilla papperspåse?

Slappt!

Och sånt irriterar mig som formgivare. Man får bara inte helt plötsligt släppa igenom ogenomtänkta, i det här fallet, påsar. Som den ser ut nu undrar jag vem som är avsändare för denna bruna lilla ynkliga påse. Och den har sett ut så här i många år, kanske dags att göra något åt det nu?

måndag 9 januari 2012

Nej nu har jag fått nog av grymt

Jag orkar inte längre höra att saker är grymma eller att något är grymt. Det är helt enkelt inte särskilt grymt.