torsdag 25 november 2010

onsdag 24 november 2010

FUL FILFilmjölk med pepparkakssmak? Varför då?
Har vi blivit så förslappade så att vi inte ens kan bryta en pepparkaka i bitar och strö ut över vår filtallrik? Är det inte smakkontrasterna som ska trigga våra smaklökar? Varför måste hela portionen smaka P E P P A R K A K A?

Nä, kanel, ingefära och en krossad pepparkaka på helt vanlig naturell fil, det kallar jag fest!

lördag 6 november 2010

Utveckling av prat om FULT

Sen kan det vara så här; ett förlag jag formgav en bok för tyckte inte att det var värt pengarna att begära färgprov på bokomslaget. Hur smart är egentligen det? Tänk om det blev riktigt ruskigt fult och ingen ville köpa boken för att den var så ful? Och hur mycket kostade egentligen det där färgprovet då i jämförelse med förlorad försäljning?
Nu blev mitt omslag ganska bra, ja, jag säjer ganska bra. Ingen förlorad försäljning men det hade behövt en färgjustering så att det blev just så där lysande!

fredag 5 november 2010

Prat om FULT

Träffade en kompis häromdagen som gav mej en bok.– Den kan jag behöva, sa jag! Men vad synd att dom inte jobbade lite mer med omslagsbilden, hinner jag slänga ur mej också.
– Åh, du ska alltid! Du har alltid nåt att säja!

Ja, och i det här fallet vill jag säja, att om man jobbat lite med bilden av det bruna pappret och frystejpen så hade man fått boken att lysa lite till! Just nu har pappret en fadd brun färg, precis som om pappret var indränkt i fet olja. Några stänk fet olja hade kanske suttit på sin plats, det är iallafall en bok för hemmafixare!